Ubat pregnant Dr kkm

Assalamualaikum , Ade x tips utk Mkn ubat x muntah?😅 Nurse bgtau seeloknya Mkn ubat sblum sarapan.biar perut kosong. Tp Sy Ade gastrik. Tgh MLM bangun sebab gastrik.sy dh cuba mkn. Bru letak kat lidah minum air,muntah balik. Btw Sy pregnant 11 minggu. Terima kasih admin & ibu2.#firstmom #ingintahu #firstbaby #pleasehelp #bantusharing

17 Balas

takde tips sbb saya pon muntah² teruk jugak HAHA. saya makan ubat 25mg maltofer tu je yg ngam

saya baca reply ramai boleh makan maltofer, tapi maltofer buat saya loya nak muntah juga...

sy pn dulu macam tu jgk..nurse KK Kate minum dgn jus oren atau apa2 jus.nti xmuntah.try la.

saya tukar makan waktu malam sebelum tidur baru boleh telan. kalau pagi muntah balik 😓

sye mkn ubt btol2 sblum tdo.. jnis yg letak kepala trus tdo.. alhamdulillah x muntah..

Saya makan pil dengan air jus oren sis

boleh tukar ubat