Kulit baby kering

Assalamualaikum ibu2..sy nk tnye,,nk pakai apa ye nk bagi kulit baby lembut,,,betis dan tgn anak sy mcm kering ckit?#ingintahu #firstmom #pleasehelp

1 Balas

ketika nak p bersalin tu.. i pek siap semua barang termasuk laa losyen. i suka johnsen cottontouch. face and body losyen. harga dia mahal sikit banding dgn losyen johnsen lain. tp i suka sangat bau dia. so lepas je selamat bersalin.. setel2 semua tu. kita dh dapat baby kan. dari wad lagi i akan sapu2 losyen pada baby. tangan, kaki, muka.. semua2 lah. tp i letak sikit2 lah. actually mcm bonding time juga lah. sapu losyen sambil cakap2.. atau sambil bfeed. baby baru lahir kan dia punya kulit still akan menggelupas nak salin kulit baru. sambil2 tu juga i akan potongkan kuku. sebab i mmg xpakaikan sarung tangan kat tangan baby i suka pegang2 tangan dia. baby pun gerak2 bebas je tangan dia. dan belajar pegang2. bila baby dh biasa dan pandai kontrol tangan dia, xde lah istilah cakar2 muka. dan i akan cek selalu kuku baby tu.