GDM sangkut😔

assalamualaikum ibu2 semua...kandungan mencecah 29 minggu daa...semalam dc call saya snagkut gdm rasa sedih sngt..sebb sya kurg minum mkn manis tiba2 kena...soalan saya btul kah ibu y kena gdm ni bersalin awal n ada kesan buruk pada bby #bbyfirst #harapAdarespond😫😫 #pengelamanTiada #tiadadismapingkeluarga

2 Balas

waalaikussalam. kalo gdm on ubat insulin @ metarfomin memang kena brsalin awal 38 mggu. kalau on diet doktor bagi lagi sampai 39@40 mggu.

Sy gdm on diet boleh smpai 40w tapi 38w sy dh bersalin turun tnda. Jadi sis jgn risau ye