Anak 2 tahun 6 bulan menyusu

Assalamualaikum ibu2 semua..anak saya 2 tahun 6 bulan still menyusu..dan skrg ni sy tgh mgandung anak kedua yg baru masuk 5 minggu..bahaya x kpd kandungan sy? Klu bahaya mcm mn nak stopkan anak dari menyusu?#pleasehelp

2 Balas

Sama dgn saya tgh preg , anak baru stop menyusu seminggu lepas. Saya baca artikel tiada Ada mslh apa sbnrnya , ikut badan mommy juga lah . Ada yg xda mslh, ada yg akan ada mslh . Bila anak msih bf , anak kat dlm akn kurang khasiat. So ibu kena makan byk makanan yg berkhasiat byk2 utk bg sama anak di dlm dgn yg tgh bf . Itu yg saya baca 🥰

2y ago

itula risau sis ..sy skrg ni fasa mual..xselera nk mkn..

waalaikumsalam ibu...better ibu tanya pndpat nurse or dktor. sy pun prnah alami jg smpai sy brsalin bru ank brhnti mnyusu mngkin sbb ada adik da kot... skrg ni pun sy tgh mngandung 9 mggu da tp ank msih mnyusu bdn...

2y ago

sis makan acid folic x wlupun tgh susu kan anak?