Anak Mudah Terkejut

Assalamualaikum ibu2 semua, saya nak tanya, anak saya umur 11 bulan, dia mudah sangat terkejut, contohnya kalau bunyi motor (walaupun motor scooter yg bunyi tak bising) ataupun bunyi bas lalu ke, dia akan terkejut macam menggelabah, dan cari bunyi tu. Normal ke ye ? Setahu saya baby terkejut ni bawah 6m je lepastu dia akan hilang sendiri. Pernah sekali bapak dia gelak besar pun dia terkejut 😂 adakah ia normal ? #pleasehelp

3 Balas

Sama dgn anak saya. Dia tak suka bunyi ekzos yg bising.. Tp bunyi mercun, dia ok pulak. Dia pun terkejut jika situasi tiba2 dlm bentuk bunyi. Bg sy normal sbb sy pun macam tu. 😅 Saya terkejut jika situasi tiba2 nampak dan saya tak suka bunyi bising.

1y ago

Oh yeke puan , ingat anak saya sorang je mcm tu 🤭

Depan rumah saya ada bengkel, mmg kejap2 bising2. Anak terkejut. So cara saya, saya on lagu zikir untuk baby atau apa2 je lagu dodoi supaya baby tak tidur dlm keadaan senyap

not sure la