SPOTTING 17week

Assalamualaikum ibu2 , saya pregnant 17minggu . Semalam and harini ttbe ade spotting keputihan brownish sikit mcm dlm gambar . Bahaya ke yaa ? Patut ke saya refer ke klinik ? Atau memang normal ? Tolong bagi pendapat . #firstbaby #firstmom #pleasehelp

SPOTTING 17week
6 Balas

mcm saya, dari start 10w-14w gitu. doctor sahkan GBS, tapi kalau ada GBS pun, doctor kata takde apa yg perlu dirisaukan🥰 sbb doctor take note, n doctor akan bg antibiotic masa nak bersalin. itu aje❤️ dont worry. ini kes saya lah, kalau puan nak ke klinik untuk sahkan apa benda, lbih baik. tapi dont worry too much. kalau ada GBS pun, ia tak bahaya, kalau kita dpt inform doctor awal. kalau tak inform tu yg akan bhayakan baby, waktu bersalin. so better inform doctor ya❤️😉

Ms awl2 pregnant nie jdi mcm nie sy risau gk sbb ms pregnant ank 1st dl xde pn.. tp skrg dh fhm pattern, stiap kali bl smpi wktu kitaran period sy msti ad sdikit spotting mcm gmbr di ats, sehri dua cmtu lps tu xde n tggu wktu priod next month akn ad gk cket (sbb ktrn period sy regular).. dh tnya nurse ckp normal..

2y ago

Tp utk kpstian btter refer doc wt ujian swab utk kenalpsti jika ada GBS, sbb bdn stiap org xsma..

Saya dulu mcm ni masa early pregnancy mcm brown spotting 3 kali kena. Masa first time tu saya panic terus pergi jumpa doctor time tu jgk and dia buat pap smear. Alhamdulillah week 12 semua spotting dah takde just keputihan. Skrng dah 21 weeks. Jumpa doctor secepat mungkin tau jgn tunggu.

prnah skli kena ingatkan bleeding rupanya keputihan brownish..tp normal je..tkde apa jadi ..skrg dh 32w ..dlu gesa2 gi hosp sbb ingt bleeding..rupanya hanya keputihan brownish

better refer doc sis .

Better refer Dr. 😁