ANAK Cerewet

Assalamualaikum ibu² ,kenapa ya kalau baby 8 bulan tiba² turun berat badan? HARI nii kasi makan TIBA-TIBA tidak mau buka mulut 😌 Nangis2, Mau bekepit saja,ibu mau buat apa2 pun susah🥺 Sebelum ni dia ok saja,ada 3@4 hri nii tiba2 begitu.Risau laa ibuk nii 😌 susah hati tengok anak tiba2 begini, gendong mcm ringan suda . 🙏🏻🥲 #sayanganak

5 Balas

Separation anxiety tu sis, tgh nak belajar sesuatu la tuu, sis bg kerap2.. Kalau taknak, bg lagi lps 30 minit.. Sama dgn anak sy 6-8 bulan turun 100g. 9-12 bulan baru naik 1 kg.. Jgn give up ya

normal sis.. anak sye mse 8 bln pun mcm tu.. Ni da nak msuk 10 bln pun masih sme.. mkn 2-3 suap pastu x nak.. x bley jauh sikit mest nanges.. msk pn kdg bdukung..

rasa normal je sis, kdg org kata nk beralih bulan, baby akan ada jugak dia jdi macam tu, kalau makan boleh try n error makanan tu, kalau suka boleh bagi lebih

cuba check mungkin nak tumbuh gigi. mungkin nk beralih bulan

terima kasih responnyaa ibu² 🙏🏻🙏🏻🙏🏻