Demam tak selera nak minum susu

Assalamualaikum ibu2.. Anak saya lani 3bln20hari.. Waktu genap usia dia 3 bulan kena cucuk vaksin tu.. ank sya demam seminggu lebih dan batuk berkahak.. Pagi tu dlm 4.30 pg hidung baby sya sukar untuk bernafas jdi sya trpaksa bawak ank sy ke hospital kerajaan. Kerna dia nangis tak bhnti-hnti..Jdi sya bwak p hospital sedut gas untuk cairkan kahak. Dan doktor bg air garam.. Duk esok tuu ank sya masih tak sihat . Sya bawak p klinik swasta dan pergi sedut kahak yg ada dan dpat ubat air garam jugaakk.. Masih jugak tak baik. lambat sembuh.. Berat badan tak naik susuk ja.. Minum susu tak lalu puas pujuk dgn mcm2 cara sbb deria bau tadak rasa sbb hidung tersumbat... Harini alhamdulillah makin sembuh. Tapi susu kurang lagi nk minum.. Anak sya minum susu badan ja. Susu dlm botoi takmau hisap. Sekarang umur 3bln20hari tapi berat masih 4.8 tak cecah 6kg lagi. Harap ibu bg tips untuk ank sya lalu minum susu dann sihat seperti sedia kala.. Aaminn #ingintahu #pleasehelp #seriusnanya #firstmom #firstbaby #bantusharing

1 Balas

demam biasalah hilang selera. kena pulak pakej hidung sumbat. keep offer dia susu sbb tu je sumber makanan dia skrg.