Ibu-ibu pregnant 5minggu

Assalamualaikum.. ibu2 ada tak kt sini pregnant 5minggu belum rasa apa2 mual or sakit kt perut.

7 Balas

Saya 5 weeks takde alahan langsung. Masuk je 6 weeks alahan sangat teruk. Makan je muntah sampai muntah hijau. Sakit tu Allah je tahu. Semoga sis takde alahan apa2. Tolong jgn skip makan atau lambat makan. Semoga awak tak dapat alahan ni sbb seksanya Allahu 😭

2y ago

Smoga sis sentiasa kuat 🥺dan semua urusan sis dipermudahkan .Terima ksih sis bgi nasihat untk saya✨

Sye 4 w dah start mual2..perut rse cramp mcm nk period...tp x selalu...ade mse2 die...mual muntah tu x teruk sgt...cume bdn tu rse MLS je skrg..dh nk msuk 6w..

alhamdulillah dari anak first smpai anak ketiga belum pernah rasa mual2,sakit perut..tidak ada alahan.. cuma naik maghrib sakit kepala je

2y ago

alhamdulillah ..sronoknya rezeki ni☺️..sllu org ckp kurang alahan ni baby boy betul ke sis?

Sy nak masuk 6 minggu alahan dah start teruk makan muntah tapi perut cepat lapar 🥺 nak tak nak kena jugak makan

ade rasa mual n kdg2 cramp perut...deria bau pulak sekarang makin kuat, mjur x muntah jee..

Waalaikumsalam. Normal jika tiada alahan. Alahan juga boleh ada masa 2nd & 3rd trimester.

2y ago

Wc. Enjoy your pregnancies journey ✨

ada... tapi masuk 6minggu.. perghhh.. tak sanggup rasa 😅😅

2y ago

yka😅 sis start alahan masuk 6minggu ka?