Bengkak mata mcm alergik

Assalamualaikum ibu" semua..nak tyk ada kah pgalaman mcm saya.. semalam mkn kfc + extra cheese tu.. lepas 1/2 jam perut memulas.. mcm sembelit tpi xnak keluar.. 1/2 jam kemudian sya muntah semua mkann tu balek kemudian tiba" mata jadi naik bengkak mcm kenaa alergik.. ada kah sya alergik cheese? sblum ni ok jer.. ke ayam? 😭😭 bahaya x kandungan sya. #9w

1 Balas

Boleh jadi allergic, tapi sebaiknya terus refer doktor. Mungkin boleh buat sekali allergy test untuk tahu kot ada lactose intolerant ke apa atau mungkin makanan tu yg tak elok.