Buang air besar

Assalamualaikum ibu semua. Saya nak tanya normal ke baby umur sebulan yg minum mix (fm & bf) tak buang air besar dlm 4 hari macam tu. Setakat ni baby kentut & perut tak keras.

2 Balas

Hi, baby saya masa awal² macam tu jugak, pun mixed feeding. Kadang sampai 5-6 hari tak berak. Tanya pediatrician, dia cakap normal selagi baby kentut and perut tak keras. Anak saya dah masuk 2 bulan baru start berak lebih kerap, 2 days once. Tapi saya still recommend untuk jumpa doctor ya, nak double check kalau anak ada sakit apa².

Tak normal. Fully BF je yang normal kalau tak berak 4 hari. Anak awak mix feeding so besar kemungkinan susu formula tu tak sesuai.