pemakanan apa yang sesuai untuk ibu trimester pertama.

assalamualaikum, ibu semua, nak tanya pemakanan apa yg sesuai untuk trimester pertama? and normal ke kalau saya nak makan yg pedas2 je tiap hari? atau saya perlu elakkan?

1 Balas

boleh je nak makan, cuma jangan selalu @ tiap hari 🤗 pedas sikit2 tak apa . bergantung pada si ibu juga sebenarnya. kalau saya, saya elak dulu masa trimester pertama, bila dah masuk trimester ke 2 baru slow2 makan balik sebabnya tak selera makan kalau tak pedas . bila ke 3 ni saya bedal je as long tak terlalu pedas 🤗