Scan kandungan 10 minggu

Assalamualaikum ibu. Saya nak tanya, 6/3 saya buat buku pink. Sekarang dah 9 minggu,agak2 scan kt perut dh boleh nampak janin ke? Kalau boleh saya taknak scan dari bawah,ada sejarah gugur asbab scan tvs sebelum ni. Mohon beri pendapat ibu2.🥺#SeriusTanya

3 Balas

KK minta gambar scan luar ke? Kalau tak minta, takyah scan luar pun takpe. Nanti doktor KK akan buat dating scan. Selagi awak takde spotting/bleeding, severe cramping tak perlu risau. Saya sendiri buat 1st scan on 11 weeks kat KK. 9 weeks dah boleh nampak janin tapi bergantung pada period cycle awak. Kalau teratur, dah boleh nampak.

3mo ago

Baik. terima kasih sis

Wslm.. InshaAllah dh nmpk. Sama dgn sy dkt 10w dh skrg.. scan masa 7w+ dh nmpk bby dan jantung bby.. 5/3 ni baru nk buka buku.. Nurse kata Klau ada scan dr luar boleh bawa xde xpe😃

3mo ago

InshaAllah aamin ❤️

Insyaallah nampak, sebab saya scan 8w pun alhamdulillah dah nampak janin & dengar bunyi jantung.(bukan tvs)