Jubah atau kaftan untuk keluar hospital selepas bersalin

Assalamualaikum ibu ibu, saya nak Tanya, selalu kalau keluar hospital ibu ibu kebanyakannya Akan Pakai kain batik, boleh ke Kalau Kita Pakai jubah atau kaftan?

6 Balas

Ni antara persoalan yg sama sy fikirkan 😅..terfikir jgk kalau pakai jubah/kaftan ssh pulak nk breastfeeding odw balik tu unless jubah tu ade zip utk bf. Terfikir bole ke nk discaj tu pakai palazzo ke skirt ke 😅

1y ago

Boleh pakai seluar atau skirt cuma risau kalau kot2 kena czer sebaiknya jgn pakai yg bergetah di pinggang. Sbb tu org pilih untuk bawa jubah/ kaftan untuk discaj. Beli yg bf friendly

Sy pakai maternity dress. Yg penting bf friendly dan ironless. Baru discaj bersalin pun nampak cantik je. Boleh search kat shopee brand summer glitz. Pakai kain batik kat rumah boleh la. Tu pon agak leceh la n tak selesa

1y ago

Thank you sis suggest

12mo ago

Thank you sis suggest

Ikut keselesaan sis, yg ptg boleh tarik baju untuk susukan anak 😅😅 faham kan 😅

Boleh. Ikut keselesaan masing masing