Bantu saya

Assalamualaikum ibu ibu , normal ke umur 1thn 8bln masih tak pandai ckp lagi ??#ingintahu

1 Balas

ikut dh blh dah sebut y perkataan2 mudah..ank awk dh pandai sbut perkataan cam mama..air..nak n lain2 x..klau dh xyah isau sgt cume ulang2 ajar die sebut..ank sy btul2 blh ckp umo 4 taun..kategori speech delay..nk masuk 5 taun alhamdullilah sume pndai..pelat je ade lg

2y ago

sy perasan bile die besar siket bile abg kakak die bnyk main bercakap baru die blh byk bercakap..klau dlu blh mama..papa..nak..selebih bhse alien..lme2 sy ajar satu2 perkataan..ajak sembang ulang2..abg kakak ajak ckp..barulh..skrg bijak bercakap dr y lain