Berat baby 32w

Assalamualaikum ibu hamil, saya baru scan harini tadi, berat baby 1.7kg normal ke, 32w dh.. Boleh share tak berat baby korang berapa masa 32w🥰 #seriusnanya #firstmom #ingintahu #firstbaby #bantusharing

22 Balas

Waalaikumsalam sis hi saya share pengalaman saya ye waktu 32 minggu 5 hari berat baby 1.6kg doktor swasta ckp baby kecik 8 hari then semlm pergi scan lg sekali 34 minggu 5 hari baby dh 2.4kg kejap je dh naik jgn risau tau kalau ada org ckp baby kecik la apa la sbb bdn manusia lain ii doktor dekat HKL bgithu yg kalau baby kecik kurang 2 minggu tu normal janji baby tak kecik lebih dr 2 minggu sbb ikut pada keturunan atau bentuk badan baby mungkin jenis kurus tp lama ii nnt naik saya tak minum pn susu ke apa janji makan selangkap sehari 3 kali and makan makanan berkhasiat☺️

2y ago

ohhh saya pun xminum susu ke apa ke bila check dr kata normal jugak jgn risau dr kata.. sebab scan ni prediction je.. berat mungkin 1.7kg tapi actually lebih 200gm atau kurg 200gm.. asalkan pertumbuhan dia ikut graf dr kata.. saya pun lega jugak dgr..

baby sy dah 2.1kg 32 week, mggu lps last checkout.... Next checkout 13hb12... berat selalu naik bnyk every 2week, sampai dokter buat mcm2 test

2y ago

Cane nk tmbh brt bby

Normal syg masa 32w baby sy pom 1.7kg 35w 2.5kg setiap kali scan tnya doctor berat baby normal tk

Waalaikummusalam..Hari tu saya buat 5dscan dkt swasta 32weeks doc ckp berat baby dah 2.7kg 😄

Kes sya bby tlebih besar dri week hahahha skrg 34wk berat 2.5kg.. tp saiz bby lbih 2mnggu..

Waalaikumussalam wbt.. sy rsa normal ja tu.. sy scan hari tu berat baby sy 2.1kg..

scan 32w efw baby 1.8 kg.. scan 36w 2.65kg doktor kta berat baby normal🥰

saya 30week berat 1.8..skrg dh 32week maybe dh cecah 2kilo la kot 😅

2y ago

aah..mnum susu similac mom 1 tin je.. skrg dh tak mnum similac dh..cuma tiap kali nk ke klinik..sehari sblom tu mlm tu saya mnum susu kurma farm fresh je..dh nk hjung2 kan..mnum susu kurma jela..

saya baru lepas scan kat kk tadi 34 weeks, berat baby 2.38 🤭

Sy scan 32w berat baby 1.9kg. Doct cakap normal je. Antara 1.5 - 2kg.