Baby kecil dari usia kandungan

Assalamualaikum & hye mummy semua, ada tak petua untuk besarkan baby dalam kandungan

6 Balas

Amalkan pemakanan yg sihat and seimbang. Banyakkan makan buah-buahan and sayur-sayuran. Makan sikit-sikit setiap 3 jam, minum air suam yg secukupnya. Minum susu (maternity milk) and jangan skip vitamins folic acid obimin pluz or any other supplements yg disarankan oleh doctor. Cukupkan rehat and tidur supaya badan sentiasa bertenaga and fresh. Relax kan kinda and jangan stress selalu and sentiasa bergembira. Happy mother happy baby❤️

2y ago

thank you for the tips 😍😍😍

Mnum susu sis, sy mnum susu anmum masuk 3rd trim mmg xskip da tiap malam sblom tdo sbb nk bg anak mmbsar dgn jayanya.. tp mmg menjadi sy 37w anak da 3.2kg alhamdulillah sbb mgu dpan da kne serah diri utk czer , tkot anak kcik plk bila lahir sbb kne czer awal kan

2y ago

terima kasih sis bagi tips 🙂

Saya awal2 mmg baby lmbt besar , minum anmum baby membesar dgn usia . Kurang minum anmum baby lewat 1 minggu mcm tu

2y ago

terima kasih sis bagi tips 😊

makan kurma pun baby snng besar

2y ago

terima kasih kongsi tips 🙂

Minum susu atau kekacang

2y ago

terima kasih sis kongsi tips 🙂

Minum susu anmum