Nipple kecil

Assalamu'alaikum. Haritu masa saya mengurut, mak cik tu kata nipple kecil. Breast sakit2 pedih & bengkak dari trimester ke-2. Sekarang dah masuk 32 weeks.. Susu belum keluar lagi.. Mak cik tu kata takut nanti baby tak nak hisap sebab nipple kecil 😅.. lepastu dia ajar gosok2 sikit breast and kerap tarik2 nipple tu. Saya tak tahu & tak reti sebab baru first mom.. Ibu2 tahu ke cara lain nak besarkan? Boleh share pengalaman & pandangan? Tq! 😄 #firstmom #firstbaby #ingintahu #pleasehelp

3 Balas

Baby lahir nnt susukn baby mcm biase lme2 akn ok. Just proses nyer akn pedih skit tp bila lme2 baby mnyusu nnt nipple akn timbul. Sis kne siap2 krim utk nipples juga ya😊 Susu xkluar lg xpe, nnt bila baby lahir je in syaa allah ada je susu. Yg penting jgn give up utk susukn baby 💪💪

Try sapukan dlu dgn nipple cream, supaya dari awal da lembut. Nanti nk menyusukan baby xda la kering, sakit, mudah je dia membentuk keluar.

Nnt bby lahir dia hisap, bsr la nipple tu. Janji kena rajin bg susu bdn