Baju newborn

Assalamualaikum, hai..nak tnya ibu2 dan bakal ibu2...sy buntu nk beli baju utk newborn baby sebenarnya..? so soalan sy.. 1.Baju utk NB baby ni kena beli byk ke tidak ataupun kena beli 7 helai utk pakai siang..7 helai untuk malam je? 2.Kalau nak beli baju NB baby, nk beli saiz utk 0-3 month je ke...atau 3-6m atau 6-9m atau 9-12?? Sbb org kata baby cepat membesar..buntu jugak nk beli saiz ape.. #First baby #Bakal ibu yg dlm dilema ??

19 Balas

Sya pun beli berpuluh2 pasang Baju nb. Tapi sya dah sedekah semua😂 tak sampai 5bulan baby dah tak muat..

Saya beli 5 helai je NB. Yang lain ambik size 3-6m. Tu pun jadi banyak jugak baju nya. Org kasi hadiah

Sy beli baju nb dlm 4/5 helai ja. Yg lain semua 3m-6m. Sbb bnyk org ckp baby xpakai lama baju nb

Sy pon pening lagi nak beli byk mana baju newborn..last ibu kata tggu dulu tgk berat baby..

saya beli 0-6m . beli 5 tidur mlm 5 siang🥰 tunggu dah lps pntang bru bli lgi 😂

Baby sy dulu lahir besar, hampir 4kg. Baju newborn boleh pakai 1 minggu je 😂.

beli campur2... plg selamat beli 3-6 months

Campur ambik yg saiz new born n 3-6m..

Baju Newborn Sya beli 5 helai siang,5 helai mlm..