Semalam scan baby dengan doctor kk 28 minggu .

Assalamualaikum haii momies . Saya first mom and saya nii mmg kecik je orangnyaaa . Saya dari dulu lagi underweight susah nak naik berat . Tapi sekarang berat saya 39kg . Perut saya pun tak macam 7 bulan comel je nampak hahaha . Nak tanya , okay ke berat baby tu 28 minggu 1296g ? Means almost 1.30kg lah kan ?So far doctor kata alhamdulillah okayy je semua walau saya kecik 😅 ##firstbaby #firstmom #ingintahu

Semalam scan baby dengan doctor kk 28 minggu .
9 Balas

Masa sy dulu utk 2 org anak sy, berat Sebelum hamil 35kg je, anak lahir 2.5kg dan 2.7kg..alhamdulillah bersalin normal, sy pun bdn kecik je.. Tinggi 146cm.. Sekarang sy tgh pregnt anak ke 3,..berat Sebelum hamil bulan yg sama 42kg mcm tu, 29w baru2 nie berat dah 51kg..brt baby 1.2+kg, dok ckp normal.. Alhamdulillah.. Semoga dipermudahkan utk kita semua sehingga melahirkn.. Aamiin

1y ago

saya tinggi 145cm . wah bestnya bersalin normal saya pun nak jugak macam tu sbb saya ni macam risiko utk czer pun ada .

kalau doc kata smua ok tu means ok je smuanya tu...mommy doa yg baik2 ye..in shaa Allah smua yg baik2 brlaku..msih ada ms lg tu tuk berat bby naik...mcm sy dlu brsalin ms.34week baby berat 2.1kg...mcm.puan baru 28week kan...in shaa Allah nnti naik lg tu..mg dpmudahkan segalanya..aamiin

1y ago

amin² ya rabbal alamin . saya pun berharap gitu juga . 27/1 saya kena jumpa pakar o&g disebabkan faktor kecik , risiko tuk czer tu mmg ada .

kalau tgk situ semua nampak normal. ok la tu. saya pun jenis underweight. sepanjang pregnant naik 7kg je. org tak perasan pun saya pregnant. Alhamdulillah baby dah keluar ni sihat je dia 😆

1y ago

oh yeke? puan bersalin normal kah?

Okay sangat tu puan, dulu saya belajar 28weeks kena bersamaan dgn 1kilo at least. Lepastu every weeks kena naik 200gram. Yg penting puan makan buah2, vitamin yg dr prescribe & alert baby kick

1y ago

aminn² thank you so much ❤️

okay la tu sis.. sy hari khmis scan 28weeks.. berat baby 1.1kg..doktor ckp okay je.. smua okay.. air ketumbn pun okay.. dgn ada gdm nya lagi😅letih 2 minggu sekali kena jumpa doktor haha

1y ago

hahaha saya pun ada gdm . tapi saya sebulan sekali je jumpa doctor . jumpa pun untuk scan sahaja . kalau nurse ya 2 minggu sekali 🤌🏻🤣

Sy 28w check minggu lepas 1111g je. Dr cakap baby sy membesar elok range tu. Tp ibunya berat yg selalu naik lebih 2kg sebulan hehe.

1y ago

hahaha saya berat naik setiap kali checkup tapi tula still underweight 😆

Sama! Badan kecil je, 36kg je sebelum ni. Scan 28w haritu baby 1.3kg juga 💕

1y ago

Sekarang dah 52kg, hahaha. 29weeks. Abangnya sebelum ni lahir 39weeks berat 2.85kg je. So adiknya ni rasanya lebih sikit atau 3kg je paling berat 😆

yes insyaAllah normal tu. sy waktu 28weeks baby 1.1kg pon doc cakap normal 😉

1y ago

amin ya rabbal alamin

Cantik dah anggaran berat tu..

1y ago

alhamdulillah tqsm 💛