Bersalin overdue

Assalamualaikum, hai semua.. Saya nk tanya ada sesiapa berpengalaman bersalin overdue tak? & bila dpt surat dari Dr utk pergi ke hos untuk induce sekiranya masih berlum juga bersalin, adakah awak pergi atau tunggu sehingga tanda2 bersalin baru pergi ke hospital? #First_Baby

5 Balas

pergi..jgn decide sendiri..sedangkan saya pergi spital 4 hari awal dr date serah diri..baby dah berak dlm perut. .inikan lagi x mo pergi ikut tarikh..bahaya..saya kalau boleh nak serah diri awal² lagi senang

2y ago

betul..kita x tau apa yg berlaku kat dlm..so jgn ambil mudah..saya ni atas bwh jln serentak..sbb dah induce bukak 2 cm..hampir 4jam gitu shj..rupanya baby dah berak..dan terbelit tali pusat..terus csec..instinct ibu sgt memainkan peranan time² gini..

doctor ckp , kita ikut jela . lain la dua dua doctor . bukan ape , lebih due tkut baby dh berak dlm prut tu. rsiko lain pulak . paling tkut yg tu la . moga Allah permudahkan urusan awk n baby .

Waalaikumsalam. Kena ikut tarikh serah diri sis. Tak ada tanda pun pergi juga ikut date dr bagi. Kita taktau keadaan baby dalam perut macam mana. Jangan fikir diri sendiri. Fikirkan baby 😊

dh dapat surat serah diri,mmg kena p juga sis hsptal...pglaman ank slung sy mcm tue juga,3hri juga dkt wad sblm bersalin...induce ubat 2x,drip air dlm lbroom...

pg ikut appointment doctor bagi. jgn lebih dri tu. nnti jadi mslh lain pulak.