Anak berusia setahun empat bulan makan petai boleh ke?

Assalamualaikum hai korang, saja la na tny😬 baby berusia 1y4m boleh makan petai tak eh? Mcm ulam2 ke? Bukan la banyak, skit je. Sbb anak saya taknak makan sayur brokoli or any else, brokoli dikukus atau dimsk dia buang, kalau mcm timun ke mentah dia makan. Saya saja bg makan petai secubit, dia makan la plak😂 risau pulak sbb petai or ulam kan dia mcm mentah. Hmm #jangankecamjustbertanya

3 Balas

bagus anak puan ni tekak melayu. boleh je puan umur pun dh cukup tapi kena bersihkan betul2 biji petai tu sebab sebelah dalam dia mungkin ada telur serangga kdg2 ulat pun ada.

cuba try serbuk sayur ni. kalau nak cuba jom whatsapp saya Boleh whatsapp saya di http://www.wasap.my/60175660392/Nakserbukperasa

bersihkan dulu