Muntah susu

Assalamualaikum hai ibu2..saya nak tanya la..normal ke tak normal ye bila anak muntah susu/jeluak banyak then ada plak lepas tu susu teksture pekat campur sedikit kuning2 tu meleleh saya lap dengan tisu, memang banyak tu je kuning2 nye. Anak ibu2 pernah alami tak? Berbahaya ke? Anak saya baru sebulan 20 hari ##pleasehelp #ingintahu #seriusnanya #firstbaby #firstmom

Muntah susu
1 Balas

Muntah susu terus lepas minum atau dalam beberapa jam ? Baby saya more to jeluak sekali lendir kahak . Kdg sebab org tua cakap meneran isi nak besar atau badan nak semangat lagi . Kalau kuning atau hijau takut ada gangguan pada usus selain warna putih cair . Boleh google cari untuk more info . Tapi nak kepastian ke klinik swasta check keadaan baby . Better amik langkah awal walaupun takda apa . Sebab baby masih kecil , dalaman dia taktau , dia lagi la takboleh bgtau .

2y ago

Dia baru bgun tido..nak tkarkan pampers dia masa tu..mcm susu tu mengalir kluar dri mlut dia. susu tu teksture nya pekat sngat lepas tu ada cmpur sikit kuning2 tu mcm dlam gmbar tu. Anak sis ada kluar kuning2 tu jugak ke?bru hari ni kluar kuning2 tu, skali tu je. esok nak tngok lg klau kluar lgi bru ingat nk g klinik