Darah keluar minggu ke 5

Assalamualaikum, #firsttimemom saya baru masuk 5 weeks, darah asyik kluar dh 5 hari. Doctor bg ubat kuat rahim, dh 4 hari consume masih sama. Apa perlu saya buat ya😭, saya takut sangat2😭😭, check Alhamdulillah masih positif. Tolong saya🥺🥺

3 Balas

banyakkan rehat dulu ye. InshaAllah moga semua nya ok. cuma awak kena siapkan mental kalau darah masih berterusan lebih 5 hari.. saya dulu darah non stop 2 hari, scan hari ke 3 dah takda.. doktor tu bagitahu, apa pun yg terjadi masa trimester pertama, bukan salah kita. besar kemungkinan janin tak sihat. sebab tu kalau makan duphaston tak menjadi bermakna ada masalah pada janin. bukan nak menakutkan, cuma nak bagitahu semua ni bukan salah kita yg mengandung. saya doakan semoga tak rasa mcm apa saya rasa dan semuanya baik baik saja amin

1y ago

Allahu, saya tkut sangat sampai nk p kencing pon saya takut. Saya buntu dah nk buat apa🥺 buka2 mata ja check ada darah. Semoga cik kuat. Doakan kandungan saya kuat

teruskan makan sis sampai berhenti and keep positif. saya pon sama macam sis, 3 minggu keluar coklat , ubat habis doktor bagi beli kat farmasi.. Result bukan sehari dua mkan terus okay. Keep positif, doa n makan ubat kuat rahim.. insha allah #fighting💪

1y ago

Saya cuba keep positif awak tapi kadang2 jd tkot sangat sbb mmg stiap kali buang air kecil akan ada darah. Mmg saya duk mkn ubat ja. Terima kasih ya awak kata2 positif. Doakan kandungan saya dan saya sihat🤍

First trimester mmg mencabar skit. Kalau janin sihat InsyaAllah blh bertahan. Kalau janin x sihat, kite makan ubat kuat rahim pun xguna juga dia tetap akan gugur. So positivekan diri je. Dah prnah scan ke? Dah nmpak kantung? Try repeat scan lagi

1y ago

Okay baik awak, esok saya ke hospital. terima kasih ya respon untuk saya. Doakan kandungan saya sihat🥺🥺