puasa

assalamualaikum bunda bunda share pengalaman puasa dong, adakah yang sedang hamil full puasa?? bagaimana keadaan si calon baby?

1 Balas

alhamdulillah aq blum ada yg bolong bun dri awal mpe buka ni mlem..

5y ago

iya.. mknya aq ushakan g nyentuh mkanan ringan dlu bun. paling batalin puasa mnum es buah, trus solat magrib n makan nasi. krna pas awal puasa buka n saur g nyentuh nasi krna kenyang es n ngemil ja.. tkut debay g dpt nutrisi kl gitu.