panaskan semula susu fm

assalamualaikum.. boleh x saya panaskn semula susu fm klau susu tu dh sejuk..susu tu boleh brtahan 2j je. maksudnya kalau panaskn susu fm dlm tempoh sebelum 2j tu. tolong beri penjelasan.. saya sekadar bertanya. kadang2 anak saya x nk susu yg dh sejuk.

4 Balas

Sy dh cuba dekat anak sy, dia kembung perut, so big NO for me, sy bancuh suam2 je, then kalau dia xnk minum, dlm masa maximum dua jam je sy bg dia minum balik, lebih dua jam sy akan buang, anak sy ok je bagi dia minum even xpanas or suam asalkan bukan sejuk dari peti ais, sebab even susu tu sejuk still sejuk suhu bilik, so no prob.

Kalau sy lebih 2 jam atau 3 jam sy buang..mmg syg tp selamat..kalau panaskan balik tu sy tak pasti tp sy takkan panaskan balik sbb suhu dia akan berubah2 takut tak elok dan risau baby sakit perut..awak boleh try nanti tye dekat nurse anak awak..☺️

susu fm a big no utk pnskn semula ya awk , sy pnh tye nurse , nt khasiat susu akan rosak n baby blh sakit perut sbb bakteria dlm susu tu , kalau susu bf pulak bila da pnskn hanya thn 1 jam n blh pnskn sekali shj

Sy xpasti Tp next time buat susu sikit je xdela rugi susu tu and xpayah nak panas2kan da..