Hari ke-30 berpantang

Assalamualaikum. Boleh saya tahu adakah pernah mana2 ibu alami keadaan ini seperti saya? Ada ketulan cecair pekat kekuningan yang melekat pada bahagian vagina. Adakah ianya penghujung darah nifas? Mohon pendapat ibu2 yang ada alami seperti ini. #firstmom #pleasehelp #ingintahu

Hari ke-30 berpantang
1 Balas

baru 30 hari...darah nifas blum abis keluar... biasa nifas pling kejap 1 hari 1 mlm...44 hari..dan pling lama 60 hari dlm islam..mcm nifas ni..dia akan kluar drh ..kdg lendir ...jika byk bergerak lg cpt dia kluar ... kena rajin bertungku dan bykkn brgerak tuk melancarkan pengeluran nifas.mg dpmudahkan segalanya amiin

1y ago

cer puan try bertungku dan bykkn bergerak ..nnti mana ada balance2 tu akan keluar...kalau risau dan kalau mmpu blh pergi klnik swasta . klnik pakar wanita...mintk doc scan buat ultrasound tgk rahim btl2 dh mngecut spnuhnya atau belum .dlu ms sy bersalin doc dgn tukang urut sy bg tips. kalau nk lancarkan nifas kluar ..kita kena bykkn bergerak brjln dlm rumah pun ok dh... jnji brgerak dgn brtungku... tp xtwla kalau puan rezki Allah bg hnye 20 hari je nifas sekejap je...sbb stiap bdn berbeza....mcm nifas ni awl2 kluar drh..kmudian akan ada lendir2 keluar tnpa drh tu pun pggl nifas juga...kdg org ingt keputihan .pdhal tu nifas belum abis keluar..kdg ia brcampur keduanya... kena byk membc n try google dkt net..nnti byk info ttg ni akan keluar... dlm kita mentopup ilmu baru kita belajar as first time mommy lepas bersalin...in shaa Allah dr situ kita akn dpt byk maklumat .. dr segi hukum dlm islam dan juga perkongsian dr doc atau sebagainya...