Maltofer vs obimin

Assalamualaikum boleh rvw x antara 2 nie mana lagi bagus . Atau kena try N error . Sebab misi suruh beli obimin tapi saya x pernah try. Obimin bau x .. boleh tolong sgest mana yg lagi bgus sebab nak beli ari nie .. #ingintahu #pleasehelp #seriusnanya #bantusharing

5 Balas

Dua2 ubat nie bagus. Fungsi yg sama I guess. Depend pada awak yg mana boleh telan. Ada org x boleh telan obimin walaupun x bau, so dorg beli maltofer. Maltofer nie x silap boleh kunyah kot rasa coklat. Sy x pernah try maltofer. Sy pernah makan obimin saja.

10mo ago

Alhamdulillah terima kasih .. klu tak bau saya try obimin dulu . tq sis

Zincofer, obimin tak bau. Tapi obimin iron dia tak tggi if u hb low obimin tak sesuai. Zincofer ok tapi ada setengah org mmg akan muntah tak tahan. Iberet berbau tp tggi kandungan iron. Maltofer pun ok rasa coklat.

10mo ago

maltofer mahal x sis. mcm mcm pembawaan ibu pregnant ..

saya punn mkan obimin jugaa sis..tpii lain orang kann,mkann ubat ap punn msti mkan syur2x jugaa bikin naik kann hb,baru2x neii sya pi klinik cek drah drii 11.5,naikk 12.1..mkan bnyak syur sis..

10mo ago

bole shre .. susu apa sis minum semasa pregnant

Klu doc sy x suggest obimin sbb kandungan iron dia xbnyk mcm maltofer & iberet.. Maltofer sedap rasa coklat Tp klu HB low better pilih iberet

10mo ago

mungkin sbb kandungan saya masih kecik lagi sis .sbb ari nie baru 7w2d .. klu x ok sy tukar maltofer laa

Maltofer la elok sdap coklat2… obimin rasa dia xde sngat tp saya prnah amik obimin awa pregnancy mmg hb xnaik2 malah makin drop.

10mo ago

Maltofer tu langsung xde bau sbab dia coklat. Kunyah2 je siap..