Bahaya atau tidak ? Apa kesannya pada bayi ?

Hi,Assalamualaikum bg yg beragama islam. Saya Ayah kepada baby berumur 11 bulan. Saya ingin bertanya kepada ibu2 bapa2 terutamanya doktor yg arif dalam bidang ini.. siang tadi anak sy termakan makanan kucing yg diletakkan di ats lantai tanpa sy sedar. Saya akui kecuaian saya.. akan tetapi ini adalah pertama kali.. makanan kucing yg telah dmakan anak sy agk banyak... ianya amat merisaukan sy..Soalan saya :- Bahaya atau tidak ? Apa kesannya pada baby saya ?? #firstbaby #babygirl #ingintahu #pleasehelp #bantusharing #seriusnanya

7 Balas

Saya dulu kecik2 pernah makan makanan kucing yang jenis biskut tuu tapi mak ayah saya buat tak kisah je selepas saya dah makan tu😅 kejadian tuu dah 25tahun berlalu..InsyaAllah tak ada apa kot,minum air banyak2..kalau risau,boleh ke klinik terus check dengan doctor..semoga anak encik baik2 & selamat sahaja ya..

ank sy pn pernah termakan mknn kucing..masa tu dia baru pandai merangkak..so x sedar sbb sy bt kje kt blakang n abg kakak dia y jge..so die pergi ambil mknn tu.mknn kucing y biskut tu..bile tersedar sy korek n basuh bersih2 mulut..pastu bg mnum air kosong bnyk2

Kalau rasa ragu better terus bawa ke klinik jela… Sebab kes mcm ni lain macam… Jarang2 berlaku… Kalau termakan makanan dewasa ok lagi, kalau makanan kucing tu Wallahualam… Pergi klinik ye

2y ago

baiklah..terima kasih d ats saranan yg dberikan

kena sentiasa pantau keadaan dia mula dari dia termakan. kalau nampak lain, muntah lesu cirit atau sebagainya terus segera bawa jumpa doktor. cuba bagi minum air juga dengan kerap

Bawa pergi hosp/klinik. Maybe ada ubat utk keluarkan mknn kucing tu melalui najis, kalau bahaya.

Pergi hospital ya sis. Semoga anak sis baik-baik saja 🌹❤️

semoga anak nya baik2 sahaja. kita yg baca pun , ghisauuu sama.

2y ago

huhu.. inshaAllah baik2 aja