Baby 9 bulan

Assalamualaikum, bayi saya dah 8 bulan 25 hari.. tapi dia baring je.. meniarap, mengesot boleh.. tapi dia tak rajin.. duduk dekat walker, dia reverse je.. kedepan taknak.. duduk diriba okay, tapi bila tarik dia untuk duduk sendiri.. dia tak nak.. baby saya boy berat 10kg.. apa patut saya buat ya? #firstbaby

2 Balas

Takpa sis. Banyakkan stimulasi anak, contoh mcm letak mainan atau brg yg dia nak, hari hari stimulate dia. Takyah letak kt walker, banyakkan floor time untuk dia main and discover. Inshallah lama lama nnti dia ok, Sis jangan risau ya. Banyakkan ajar dan main dgn dia. Moga dipermudah urusan sis.

setiap baby ada milestone yang berbeza. banyakkan membaca info tentang tumbesaran baby.