Susu formula

Assalamualaikum .. baby saya esok da masuk sebulan .. baby minum susu formula . Setiap 3 jam akan minum 60ml . Boleh ke lepas baby minum susu tapi baby still nak susu lagi . Boleh tambah susu lagi atau kena tunggu next 3 jam ? Baby taknak tido and asik meragam je . Baby pula lahir pramatang ..

3 Balas

Boleh tambah susu sis. Ikut demand baby. Mcm baby saya masa newborn dia minum 2oz setiap 2 jam. Sekarang dah sebulan kalau malam dia nak 3oz gap 3 jam. Siang tetap 2oz 2 jam

boleh je. bby feed on demand. jgn biar kan baby berlapar tu yg meragam je. mcm kita la, kalau lapo haus kan xboleh tdo. tapii sblm bagi next susu, sendawa kan dulu.

boleh tmbh tp sis monitor la die. tkot muntah pulak sbb terlebih susu. ape2 burpkn die dlu ya sis. anak sy prem jgk..mmg kuat mnyusu jgk