nafas baby

Assalamualaikum baby saya 3 bulan. tak ada batuk dan selsema. tapi nafas dia berbunyi. normal ke?

2 Balas

dulu saya pernah tanya doktor pasal ni. doktor kata normal smpai baby umur 5bulan. sbb dlm badan dia masih ada sisa air yg masa dia dlm rahim kite tu. just kerap tepuk2 belakang badan n dada slow2 dia bg turun

Normally lepas minum susu kan? Ibu lepas mandikan baby guna minyak telon urutkan badan baby, belakang baby and dada baby sikit. Lama-lama nanti bunyi tu akan hilang sendiri. Don't worry okay❤️

10mo ago

Baby saya macamtu , dia macam tgh minum susu tersedak , baby saya df .. normal ke ? Lepas tersedak tu dia macam semput ii sikit lepastu dia ambik nafas baru ok .. sebab susu melimpah ke ? Susu saya mmg banyak smpai basah baju saya .. kadang risau jugak