Keliru isu minum susu

Assalamualaikum anak sya minum susu badan.. Selalu minum susu sy bnyak jugak, ank selalu kerap2 myusu ank lelaki 2 bulan 10hari . Skali minum smpai dia sndri tertidur baru saya tarik dan dah bnyak kali setiap kali minum msti berlebihan susu smpai dia muntah susu yg di minum tuu.. Dah laa bnyak.. Kerap jugak jdi mcm tuu. Ad tips nak tahu tahap ank dah kenyang jika myusu badan ibu? ##seriusnanya #pleasehelp #ingintahu #bantusharing #firstbaby #firstmom

2 Balas

tak silap saya, 20-30minit tuh paling lama tuq diorg minum n betul kenyang selebihnya tuh just nak nyot2x je. anak saya pun mcm awak juga, kkdg sampai keluar balik sbb terlebih susu sgt.

1y ago

Tuh laa kita ni risau takut silap myusu kaa. Rupa2 nya mmng bayi nk besar mcm itu konsep nya

ank sy kalau dy knyg dy sndri akn lepaskan puting tu. tp kalau dia still lapar dy still akn isap puting tu even dia dah terlelap. tp ank sy mnum susu badan.