Bayi 3 bulan tidur-tidur ayam

Assalamualaikum, anak saya 3m 8d tidur siang sekejap² je, dalam 30minit ke 40minit, berjaga sampai 1jam kadang 1.5jam. Lepastu mengamuk sebab mengantuk. Siang pun menyusu sikit je.. Normal ke yea ? Mommies boleh share pengalaman tak ? #firstmom #seriusnanya #bantusharing #pleasehelp #firstbaby #ingintahu

2 Balas

anak saya pun 3m 8d tapi dia tidur siang banyak jugak cuma dia dh kurang menyusu, kadang satu jam tu dlm 5-10m saja. smpai kena paksa itu pun kadang nangis taknak 😩 kenapa eh? ada sapa2 tau tak?

1y ago

memg sye bce dlm grup nie rmi ibu2 yg anaknye kurg mnyusu ble msuk 3 bln.. tmasuklah anak sye.. dkt smggu- 2 mggu la jd mcm nie.. ape sye buat? sye tukar puting bby dr slow flow-medium flow.. susun blek jdual pnyusuan.. berapa oz utk selang bpe jam.. mula2 memg byk susu tbazir.. lme2 ok bby da bley adapt..