Bayi 3 bulan tidur-tidur ayam

Assalamualaikum, anak saya 3m 8d tidur siang sekejap² je, dalam 30minit ke 40minit, berjaga sampai 1jam kadang 1.5jam. Lepastu mengamuk sebab mengantuk. Siang pun menyusu sikit je.. Normal ke yea ? Mommies boleh share pengalaman tak ? #firstmom #seriusnanya #bantusharing #pleasehelp #firstbaby #ingintahu

2 Balas

anak saya pun 3m 8d tapi dia tidur siang banyak jugak cuma dia dh kurang menyusu, kadang satu jam tu dlm 5-10m saja. smpai kena paksa itu pun kadang nangis taknak 😩 kenapa eh? ada sapa2 tau tak?

1y ago

memg sye bce dlm grup nie rmi ibu2 yg anaknye kurg mnyusu ble msuk 3 bln.. tmasuklah anak sye.. dkt smggu- 2 mggu la jd mcm nie.. ape sye buat? sye tukar puting bby dr slow flow-medium flow.. susun blek jdual pnyusuan.. berapa oz utk selang bpe jam.. mula2 memg byk susu tbazir.. lme2 ok bby da bley adapt..

Baby sy 3bln jgk tp kuat mnyusu. Tapi bab tido mmg kejap2 je 30 minit je jaga kemain lama..

1y ago

Bby kita sma..kuat susu tido kjp je..kalau mlm bru tido nyenyak