Isu ibu selepas bersalin

Assalamualaikum... Alhamdulillah sya dah hanis pantang.. Hari baby sya dah masuk 52 hari .. Selalu nya org tua2 cakap habis pantang habis laa sakit2.. Tapi.. Sya masih sakit pinggang.. Lenguh sngt2. Maybe sbb myusu ank mlm2. Dan siang . Ank sya pulak takmau myusu dgn botoi susu. Walaupun susu botoi itu susu badan, Nk myusu dgn susu badan ja. Jdi pinggang sya sngt sakit, normal ka ibu2.. #bantusharing #firstbaby #seriusnanya #firstmom #pleasehelp #ingintahu

15 Balas

sy tetap skit pinggang smpai skrg. bby dah nak msuk 5 bulan. ank sy pon xnk botol susu. mmg nk direct je. skit pinggang sbb sy ikut posisi selesa bby mnyusu.bukan posisi selesa sy. sbb malam mngantuk.asal boleh je.. kalau siang ye sy ikut posisi mnyusu yg selesa buat sy dan bby. dlm pantang normal je kalau lenguh pinggang mnyusu. kne adjust2 posisi bila mnyusu tu. alas la bantal ke apa ke kt blkg bdn

1y ago

Betoi dengan ngatok2 tuh laa hadap ja lenguh2 janji baby kenyang dan selesa.. Bila jafi seorg ibu baru tahu betapa bererti nya seorang ibu