Mengandung lagi anak belum setahun

Assalamualaikum, ada ke tang mengandung lagi, walaupun ada anak masih kecil belum usia setahun, macam2 perasaan muncul, harap yg ada pengalaman boleh share#bantusharing

8 Balas

Sama dgn saya. Letih sikit badan sebab anak sulung tgh lasak dan kita pulak tgh pregnant. Penat skit jela tapi bila dorang dah besar jadi seronok sbb bnyak dia boleh bantu kita pulak. Cumanya nak pegi check-ups tiap kali tu lahh kena bebel dgn nurse sbb tak jaga jarak anak. Kalau umur dah nak masuk 30an ok je anak jarak dekat sebab takkan nak masuk 40an masih ada anak kecil? Time tu lagi penat dgn risiko pun tnggi. So relax je layan semua ni…janji suami selalu tlg. Bukan uruskan semua sendiri nnti lagi stress..

1y ago

Betul tu sis, terbyng nurse bising2 sbb ank yg belum sthun masih susu bdn, doakn sis sihat tubh sis anak2 sihat🥰tq sis💕

ada kawan mcmni juga anak belum setahun da mengandung lagi. tp bila dorg da membesar seronok tgok baju lebih kurang size. tinggi pn lebih kurang.. mmg sebijik mcm anak kembar. memula mmg penat sikit. tp insyallah sis, skali jalan org kata penatnye. bila dedua da besar.. msti seronok.. umur lebih kurang biasanye dorg akan jadi BFF 🤭positive sis yaa 💪 abaikan aje nurse² bebel tu. janji sis sihat.

1y ago

Tq sis..panjg kita berfikir sbb usia bkn muda dn bukan mudh utk dpt zuriat, memang ada plan nak tambah tapi xsgka seawl ni rezeki ada, cuma memng rsa nurse akan bebel2 dekt kita😅

saya tahu pregnant 2nd baby masa 1st baby baru berusia setahun 2bulan awak. dan masih minum susu badan. stop susu badan sebab doctor advise soh stop. sekarang 2nd baby dah 32weeks++ due bulan 1 ni. setiap rezeki kita terselit rezeki anak2 kita. kita tumpang rezeki mereka☺️. sy dgn husband mmg okay. sebab masing2 dh 30series. risau kalau tunggu lg lama esok anak2 dok kecik2 lagi. kami makin tua😅.

1y ago

Betul tu, sbb usia dh masuk 30lbh baik skrg dri usia 40an, mmg kena kuat mental fizikal, cuma kdg2 mmg agk leth sbb bby masih susu badan lgi, pernh bgi susu lain tpi bby ada maslah, dktr bgtwu selagi mampu mmyusu ok jek, cuma simptom mak ni kdg2 emo terlbh sikit😄

wa..salam...kne percaya tiap anak ade rzekinya tu puan...insyaAllah smoga dpermudahkan... pengalaman diri sndri...anak sulung thn 2020,anak kedua (2021) mse tu yg slung berusia 1thn 2 bulan.. anak ketiga plak (2022) bakal lahir bln dpn..time tu yg no 2 tu umur 1 thn 4 bln..mmg agk pnt skit la nk mlayan kerenah dyowg..tp pikir2 blk..syok jgak..skli jln j bsr kn dyowg ni..,☺️🤭

1y ago

Tq sis, semoga dupermudhkn juga urusan sis, nampk mcm lth tpi itulh kita sbgai ibu tetp kuat juga demi ank2, ank sis rapat2 bila pk sernk jgk bila mmbesr sama2 ada geng tq sis

sepatut nye sis harus merancg jika xsedia lgi..bila jdi jgn risau Dan jgn mngeluh..nie smua rzki dri Allah..cma sis kna sedia dari segi fizial sb biasa lh ank rapt nie kita mak2 bole jdi pent..ape.pn kna hadapi jgk..jaga kndugn baik² jgn stress..doa yg baik²..

anak saya bln ni sthun skg saya pregnant 18w alhamdulilah preggy kali ni xde alahan mkn pn bselera berbanding sblm ni melepek je ats ktil n xde selera mkn

waalaikumsalam .. ada je .. sis ada ambik apa2 perancang ke lepas bersalin tu ?

xpe rezeki awal..