susu formula

Assalamualaikum ada ke ibu yg pakai susu formula dutch baby kat sni ? ank sy minum susu dutch baby lpas tuu slalu kentut2, asyik kentut je. normal ke ? dan najis dia mcm dlm gambar tu.

susu formula
3 Balas

Mungkin tak sesuai kalau kentut2, dulu baby sy pakai enfalac a+ selalu kembung & kentut2 , najis cair sikit , then terus tukar ke enfalac gentlease (khas untuk bayi ada masalah penghadaman) now dah ok kentut pun jarang2. Mungkin boleh try tukar susu lain...

baby Sy pun mcm ni...tpi Sy baru try susu ducth baby ni ..Bru 1 week ni ..sbbtukar susu .since baby dah boleh makan macam²..

Normal kot. Ank sy pun mcm nie juga najis nyee. Minum dutchbaby juga