Pembukaan 2cm lps kena serlup

Assalamualaikum,, ad x yg alami mcm sy.. sy ingin berkongsi dan tnya pendpt.. 27hb sy ke hospital dokter serlup pembukaan da 2cm.. then petang jam 6.30 kluar pendarahan + lendir.. xde rasa sakit cuma ngeriw mcm sgugut.. kerap berak dan kencing.. kmudian hari sterusnya ad kluar lendir + drh jgk stiap kli bngun tido.. bby gerak aktif .. lendir + darah pudar2 warna pink mcm tu.. and pgi ni pun still kluar.. kndungn sy da 38w 5d .. dokter ckp 6hb kena induce.. mohon kongsi pendapat ibu2 untk sy yg x berpengalaman ni.. mcm mna ya nk bgi beranak awl.. da xsabar nk jumpa bby 🥺 ##seriusnanya #ingintahu #mohonrespon

Pembukaan 2cm lps kena serlup
2 Balas

waalaikumusalam, saya rasa dah boleh ke hospital sebab sudah ade bukaan. ini tanda nak bersalin. saya dulu masa ade tanda ni saya terus ke hospital walaupun tak rasa sakit. sebab dah ade tanda. bukaan bergantung ade orang cepat, ade orang lambat. saya masa tu pergi hospital petang. malam tu saya dah bersalin. 39w

2y ago

sy takut kena induce 🥺

ni salah 1 tanda nak beranak dah nii. dah keluar darah. boleh je pegi hospital check bukaan semula. x semestinya nak bersalin tu ade contraction je. tanda2 ni semua ade dh tulis dkt blkg buku pink. boleh baca dkt situ.

2y ago

ouh .. ok2.. sy risau takut kena induce 🥺