Pregnant atau hormon?

Assalamualaiku. Hai, nak tanya pendapat ibu-ibu kat sini. Saya dah lewat period 7 hari. Adakah sebab hormon atau sebaliknya? Saya takda apa-apa simptom sangat, cuma kadang-kadang sakit perut macam nak senggugut tu. Terima kasih sudi beri jawapan 🙂#bantusharing #ingintahu #SeriusTanya

5 Balas

Kena buat UPT baru tau pregnant ke tak. Kalau positif, minggu 6 boleh jumpa doktor untuk scan. Kalau tak pregnant, tunggu seminggu lagi dan period masih tak datang, baik jumpa doktor. Saya ada sekali lewat 14 hari tapi tak pregnant. Minum terlalu banyak low fat milk, banyak hormon lelaki (testosteron) dalam tu.

Lepas kawen period sy jarang2 lewat ,kebanyakannya okey.. dulu lewat seminggu juga, cek upt negatif.. esoknya tiba2 period.. Lepas tu 2 minggu lewat, tapi xmau cek lagi takut harapan palsu,😅, hari ke 16 cek negatif, esoknya tiba2 period.😂.. Simptom lewat period tu sama cam sis, sengal2 kat ari2, pening.

wslm cuba bt pregnant test sbb sya msa mula2 dlu pon lewat period 7 hri x dk tnda2 pregnant pon sya sja buat pregnant test smpai 3 kli naik samar2 ja untuk puaskn hti sya.... sya prgi klinik swasta untuk bt pregnant test & dktr yg sahkn positif hamil bru la ada alahan & sebagainya

wsalam, sy pun dh lewat period 9 hari on off rse cramp bahagian pinggang dgn ari ari ni tpi buat upt dri minggu lepas samar² je.. sy pun confius prgnt ke tak😂

2y ago

sis dah delay period brapa hari? klau anggaran kandungan 5-6 mnggu gi klinik sis.

untuk lebih yakin, bagus try buat pregnancy test