baby tk berak

Assalamuailaikum saya nak tanya, anak saya sejak masuk umur 3 bulan saya bg susu badan dan susu formula ats sbb saya dah masuk kerja and susu badan saya tk meriah macam dulu dah. Tapi harini dah hari ke-5 anak saya tk berak. Dia tk kembung, tak meragam, and dia tak aktif je borak2 dgn saya.

2 Balas

Keep on monitor je sis. Kalau susu badan mmg mcm tu. Anak sy dulu sehari berak dua 3x. Pastu jadi sehari sekali. Pastu selang sehari. Skrg ni kadan 2 hari sekali baru berak. Kalau tak kembung, kentut sendawa ok and tak meragam ok la tu.

anak sy pun campur df+fm..seminggu berak sekali...dh jumpa Dr.dia cakap normal sbb masih df n najis x keras...sbb susu yg dia minum tu tubuh badan dia serap, sy x risau sangat skrg...asal dia active n perut x keras

9mo ago

alhamdulilah. harini ank saya dh berak. normal kan taik warna mcm ni?