Susu formula Yang sesuai utk bayi yg menyusu ibu

Assalammualikum.. maaf bertanya Di sini, boleh tak kwn2 iklan Kan atau infokn kpd sy Susu anak2 kwn2 semua,sebabnya saya Ada masalah dlm sesuaikan Susu formula utk ank saya..anak saya 5 Bulan lebih, ank saya mahu Susu badan saja, tapi Susu bdan tak cukup ..sy dh bnyk try and erro Susu semuanya X mahu .. ad tak dekat sini ibu2 Yang mengalami seperti saya YG ank ibu2 hanya mahukan Susu ibu sahaja Dan Cuba untuk tukar kpd Susu Yang lain dn berjaya.. ##jangandibully

Susu formula Yang sesuai utk bayi yg menyusu ibu
2 Balas

sama lah dgn baby sya skrg dia dah 3 bulan lebih ank no 4.ingatkan nak full bf tapi kadang2 susu drop maybe penat dan kurang mkn.masa umur dia 2 bulan sya try bagi dia tak nak susu dupro,dutch baby dan yg last sya beli NAN..semua dia tolak2 dgn lidah..isap pun sikit je.klu pam susu badan dia minum habis plak😆.so sya try bagi jugak sekali sari mmg dia minum sikit je.alhamdulillah 4,5 hari lepas dia dah nak minum sya buat 2 oz habis.Susu NAN.

4y ago

nestle pro rumusan bayi langkah 1 ke??

Sayang nyaaa. Sys jgn la give up. Try lg cr mknan yg boleh tmbh kn susu badan. Sy minum Innate Lactea. Beli kt ig or fb innate.kualalumpur Alhamdulillah susu bertmbh. Dh brtukar dr susu formula ke susu badan sepenuhnya.