KELIRU..

Assalammualaikum,hai..Boleh ke kita bagi doktor lelaki xkisah lah agama apa pun,scan perut kita??Hari ni saya baru buat buku pink..So saya minta doktor perempuan yang scan saya,lepas tu dia cakap dia tengah ajar doktor lelaki(cina) tu cara2 nak scan & ajar yang berkaitan..So,maknanya masa doktor perempuan tu scan perut saya,doktor lelaki tu pun kena tengok.. Balik dari klinik,saya cakap dengan suami..Suami cakap tak boleh walaupun doktor tu nak belajar..Kita tak boleh bagi dia tengok aurat kita.. #baruberhijab #budakbarubelajar

2 Balas

Takboleh 🙂 suami izin baru boleh,ataupun suami ada sekali, dengan keadaan memaksa baru boleh,tapi dengan syarat ada pembantu perempuan bersama, tapi biasalah tak semua orang pegang betul2 prinsip agama kan🙂, kita yang kena bgtahu dengan doktor tu kita taknak doktor perempuan yang scan bukan doktor lelaki, sebab saya pernah tanya doktor perempuan kat kk, dia cakap kita ada hak, dan etika yg sepatutnya doktor lelaki tu kena minta izin..dulu masa saya check up bulan2, kk saya doktor laki, dia akan akan minta suami masuk sekali kalau nak scan dan dia akan minta izin dan minta maaf sekali 🙂