Kurang berat badan

Assalammualaikum . Sya nak tanya susu formula apa yg bagus untuk naikkan berat bdn anak umur 2 bulan. Berat anak sya masa umr sebulan (3.22) umur 2 bulan berat naik tp sikit je (3.65) nurse tulis kat buku dia (bantut) . Ada tak susu yg blh naikkan berat bdn dia . Susu tengah consume sekrg dutch baby . #pleasehelp

9 Balas

Susu formula kena try error sis . Anak saya lepas 4 jenis susu dia tolak , frisolac , dutchbaby , anmumlac , enfalac a . Itupun sebab dia sembelit 3 hari baru nak berak . Sekarang dupro ja minum , hari2 berak elok walaupun sekali dua . Habis pantang 3.9kg drpd lahir 3kg . Sekarang dah 2 bulan 4kg lebih 😅 . Nak dukung berjalan kena ada papa dia .