Rengat @ sengugut semasa pantang

Assalammualaikum... Sy nk tanye, sy baru melahir kan 25hb nov hari tu pada hari kedua bersalin sy kene rengat tp baby xde ngan sy... Baby kene admit 11 hari, sy hanye pump susu n bg pada nurse... Skrg dah 3 hari baby pulang kerumah, sy start bg susu badan.. hari nie sy kene rengat balik.. sakit mcm 1st day kene rengat hari tu... Lg sakit bile baby menyusu badan.. adakah normal #rengatsangatsakit

3 Balas

Rengat yg sy tahu la biasanya sebab untuk kecutkan rahim, sebab tu rasa sakit. Nak2 bila baby menyusu. Kena rajin tungku area rengat tuu

Rase mcm senggugut kan….itu biase sbb rahim nk mengecut…rajinkn betungku sis

rasanya normal sbb rahim nak mengecut, maaf kalau silap.