Najis bayi warna hijau lumut

Assalammualaikum semua, sebelum tu sy nk minta maaf sekiranya gambar sy paparkan menganggu atau kurang sopan. Sy beri susu fm similac TC pada anak saya umur 2 bulan. Tetapi sepanjang pemberian susu fm similac TC ni anak saya cerna dgn baik. baby minum tanpa muak atau muntah. Dah 2 minggu minum susu fm ni. Normalkah najis bayi warna lumut mcm ni? Kalau tak normal susu fm ap yg suggest untuk anak sy?

Najis bayi warna hijau lumut
1 Balas

poo baby warna hijau/kuning/coklat semuanya normal. unless dia poo berketul2 mcm tahi kambing, baby meragam..yes itu petanda susu fm tak sesuai. boleh refer poo chart dekat google utk lebih info.