Berat Badan Naik

Assalammualaikum semua . saya nak tanya apa punca berat badan naik semasa hamil ? berat saya setiap bulan naik banyak setiap kali cek up . dah minum air gula Alhamdulillah okei . susu tepung ibu hamil boleh jadi punca ke.? ##ingintahu #pleasehelp #firstbaby #bantusharing

4 Balas

bila pregnant kena kira juga berat baby, berat air ketuban, berat placenta. memang baby masib ringan. tapi air ketiban dan placenta kena ambik kira juga. kalau doctor and misi tak kata apa2, okay la tu.

normal je klau berat badan naik byk. sye pun berat naik byk smpai dktor suruh diet. punca die kdg bukan sbb pemakanan kite. mungkin sbb pregnant mmg berat naik.

terfikir jgk.. sy masuk 5bulan ni dh dkt 4kg naik.. ikutkan berat baby baru 300g je.. berat ibu yg berkilo-kilo naik ni.. 😂

Saya pun naik. Masa first pregnant maintain je. Tp second ni mmg membesar dgn jayanya. Tunggu masa pantang jela diet betul2