GDM ON DIET CONTROL

Assalammualaikum selamat malam mommy2 semua...Saya nak tanya kalau kita ada GDM selalu nya doktor suruh admit wad minggu keberapa? Hari ni kandungan saya genap 36minggu #babyfirst ##36week

9 Balas

Sebaiknya sis tanya pada doc ya. Pendapat orang lain lain 🤗. Saya sendiri pun tak berani nak bagitau bila masa yang sesuai. Untuk diri kita sendiri, sebaiknya tanya pada doc yang merawat sis. Itu lebih baik. 🤗

tgk negeri rasanya. sebab dulu saya kk seremban, kena masuk masa 36w6h. sekarang saya pergi kk shah alam dan dia kata 38w macam tu dh kena serah diri. huhuhuhu

tgk keadaan kita. cewaahh sy pun tataw. sy pun gdm on dc 😂 tp doc ckp taklebih 38w tp sy ada problem lain so doc suruh bersalin 36-37w. skrg 33w.

Gdm yg kena makan ubat tu bersalin sblm masuk 38minggu. Kalau gdm on diet je boleh sampai tarikh due date tp tak boleh lebih tu syaratnya.

ikut apa yg dktor suggest.. klu baby terlalu besar mmg akan kena admit awal.. tapi klu berat baby okay, xda mslh kena admit pada tarikh due date

2y ago

terima kasih.. esok saya BSP sekali dgn Scan ..

Klu GDM on DC 40w kne serah dri..klu GDM on ubat/insulin 38w kne serah dri..hr yg sama juga kne bersalin..ini yg sy tahulah..

Baik sis tny doc ya , sbb kwn sy ada gdm tak silap 36w sudah admit

kalau sy hritu sehari sblm due date dr suh admit wad dh...

40w kena serah diri

2y ago

kalau gdm yg insulin...mcm mn ya?