Baby asyik mengeras

Assalammualaikum... Saya tengah mengandung 25minggu... Kenapa ye baby selalu mengeras.. dah 3 hari baby asyik mengeras jew.. xboleh buat kerja lebih sikit mula la... Pinggang pun sakit celah kangkang sakit...#seriusnanya #pleasehelp #ingintahu #bantusharing

2 Balas

yg mengeras tu rahim. bukan baby. 25 minggu hampir dah ke trimester ketiga. masuk trimester tiga mmg akan mula kerap mengeras untuk persediaan bersalin. mengeras = contraction. rahim juga perlu bersedia untuk contraction sebenar nanti. kadang bila terlalu penat pun boleh jadi sebab contraction. time ni dipanggil false contraction/braxton hicks

4mo ago

kdang terasa seketul je baby... x selese bila mngeras tu... sekarang menyapu pun x boleh.. lepas masak terus rehat baring.. lebih bt kerja nnti mengeras lagii