Pergergerakkan bayi

Assalammualaikum, saya nak tanya ni ada agak pelik sikit lah. 🤣 pergerskkan bayi dalam perut tu rasa dia mcm mna? Saya baca2 komen ramai cakap dah rasa pergerakkan bayi seawal 12 minggu.. Saya nk feel apa perasaan dia tapi sebb saya takthu jadi saya xdpt nk feel perasaan tu 🤣 #pleasehelp #firstmom #bantusharing #firstbaby

5 Balas

tak semua org rase awl2, mcm sy 20week baru dpt rasa. hai mummy 🤗 jangan lupa daftar dan dapatkan sample pampers jenama merries ni, kualiti die paling best diantara jenama yang lain 😍 dapatkan disini🤩 https://www.merriesfamily.com.my/r/RYXDB5 #sampelpampers #samplepercuma

boleh rasa awal klau kita dh ada pengalaman utk previous pregnancy. ank first pun ada je yg blh rasa movement seawal 15week, kena pandai alert. ada beza baby gerak dgn "angin" yg mcm org slalu ckp tu. badan awk jd awk lebih kenal setiap perubahan terjadi..

Biasa gerakan baby akan rasa 16 minggu ke atas, tapi kalau 1st preganancy biasa lambt sikit 18 ke 20 minggu.. yg 12 minggu kita rasa tu bukan gerakan baby sebb baby kecik sgt lagi 12 minggu..

anak pertama biasa lewat sikit dlm 18w ke atas baru rasa. first time mgkin susah nak kenal.. yg saya boleh describe rasa macam jentikan halus dari dalam

yang saya ni plak baru 8 minggu dah rasa baby gerak.. perasaan jee lebih 🤣🤣🤣